IMG_0973

“Етър” бе наказан с предупреждение за лишаване от домакинство и парична санкция от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново. Причината са докладите на длъжностните лица след мача с “Левски-2007” на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна, когато част от агитката слезе на пистата и стана меле след атаките на гостуващия отбор при правилно отменения гол на съперника.

Великотърновският клуб бе наказан по чл. 37 т.1 Б за “навлизане на публика на пистата при спряна игра и с последствия”. Съгласно наредбите на БФС глобата по този член за професионалния футбол е 2000 лв., която обаче за аматьорските групи се редуцира и ще бъде 500 лв.

С почти същата санкция в предишния кръг бе наказан отборът на “Ком” (Берковица), където също имаше навлизане на хора от публиката по пистата и терена, като там имаше и хвърлена бутилка.

Така в следващия кръг “Етър” отново ще е домакин, но символичен – на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна, където в неделя, 14 септември, приема състава на “Ботев” (Козлодуй). Всъщност “болярите” по програма са с две поредни домакинства и на 21 септември пък приемат “Партизан” (Червен бряг).

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ