"Етър Рейсинг Тим" сн. архив

За втори път в историята си “Етър Рейсинг” става отборен шампион на България на рали, съобщи президентът на клуба Димитър Стефанов. Великотърновци са първи в страната и в края на година ще получат от Българската федерация по автомобилен спорт голямата купа. Преди две години пилотите ни станаха първият извънстоличен и извънфирмен тим, триумфирал в най-престижната автомобилна надпревара. Сега пилотите от старата столица имат 60 точки и оставиха на 8 след себе си “ТМ Моторспорт” и на 11 “Булсим RC”.

През сезона етърци спечелиха три ралита – “Траянови врата”, “Сливен” и “Стари столици”. Ако не бяха неуредиците от страна на организаторите на рали “България”, които лишиха от участие там екипажите на Емил Денев и Иван Ганчев, великотърновци вероятно щяха да са с още по-голям аванс на върха, както на отборното, така и на индивидуалното класиране. В генералното индивидуално подреждане Емил Денев е осми с 36 т., а Иван Ганчев девети с 35. Шампион на страната за четвърти път е Крум Дончев.

“Етър Рейсинг” има титла и две втори места в отделните класове. Емил Денев е № 1 в “N/3” със 135 т. В “А/6” Иван Ганчев и Атанас Николов завършват сезона в рали-шампионата със сребро с актив от 80 т. Сребърна купа на рали вземат и Тодор Тодоров и Красимир Захариев в “Х/2”, където само 3,5 точки не им достигнаха за върха. За лясковчанина среброто е второ за сезона, след като малко не му достигна да е първи в класа си и в планинския шампионат.

Тагове:

КОМЕНТАРИ