сн. Ивелин Станев

Убедителна победа с 5:0 срещу “Янтра” /Габрово/ записа отборът на “Етър”. Вече в четвърта контрола „виолетовите” вземат победи „на нула”. На терена в Дебелец съперниците играха бърз футбол, като заслуга за това има и реферът Станислав Ставров, позволил на младите футболисти да действат твърдо, но без грубости, и пуснал поредица от хубави авантажи. Превъзходството на домакините бе не само в резултата, а и в продължителността на владеене на топката.

Мартин Николов разпечати габровци в 13- ата минута след пробив и пас на Светослав Караиванов. В 20-ата Стефан Гинчев пропусна да удвои аванса на тима си от удобна позиция, хубави удари профучаха покрай вратата на “Янтра” до края на полувремето.

Головете заваляха през втората част. В началото и Захари Захариев улучи греда, а в 53-ата минута Бисер Стоянов овладя топката и с премерен удар покачи на 2:0. Петнайсет минути по- късно Мартин Николов намери Стамен Тасев на дузпата и оттам той разпъна вратаря на гостите, който успя да отклони топката, но недостатъчно, за да не се оплете в мрежата зад него за 3:0.

В 78-ата минута защитник на габровския тим опита да избие топката с глава при статично положение и я заби в долния ляв ъгъл на вратата си за 4:0. 180 секунди по-късно Димитър Байдаков фиксира крайното 5:0 с атрактивна задна ножица. В самия край на срещата стражът на гостите спаси изстрел на Цветан Петров.

“Етър”: Димитров, Николов, Ванков, М. Иванов, Петров, Трифонов, Ангелов, Караиванов, Гинчев, Николаев, Расимов /Христов, Стоянов, Н. Иванов, Байдаков, Йорданов, Колев, Павлов, Захариев, Додуров, Тасев/.

Тагове:

КОМЕНТАРИ