1040132_538231949569989_1326886229_o copy

Благовест Ботев бе част от националния отбор на България (аматьори) на Евро-2013.

Първа контрола пред своя публика ще изиграе “Етър” в подготовката. “Виолетовите” приемат в събота от 18:00 ч. на стадион “Ивайло” севлиевския “Видима-Раковски”. В нея старши треньорът Калоян Чакъров ще изпробва и дошлия на проби двуметров централен защитник от Ловеч Благовест Ботев. Като играч от аматьорския национален отбор на България той участва м.г. на Евро-2013. Също на проби в тима е и външен халф, играл през миналия сезон в “Янтра” (Габрово). Трениралият около седмица защитник от Силистра Иван Иванов е отпратен обратно.

“Селекцията е отворен процес, футболисти ще идват и ще си отиват, важното е при нас да останат тези, които най-добре паснат на отбора”, коментира Калоян Чакъров. Подготовката върви нормално, като етърци тренират в Самоводене, чийто терен се поддържа много добре със съдействието на кмета Николай Милаковски.

Добрите новини от клуба са свързани и със завръщането на липсвалите по здравословни причини играчи. В заниманията се включиха и претърпелият операция от херния Благовест Ангелов и оздравелият след прекаран вирус халф Илко Трифонов. Получилият травма срещу “Лудогорец” нападател Иван Петков е преминал прегледи, които показват, че се е отървал с натъртване. Въпреки, че все още изпитна болки, нападателят тренира. От понеделник в тренировките се завръща и опитният защитник Росен Ванков.

КОМЕНТАРИ