10-etar91g-630x538

През настъпващата 2016 г. се навършват 25 години от шампионския триумф на “Етър”. За мнозина от хората, които помнят онези славни мигове, този четвърт век изтече неусетно. Толкова силни са спомените за всеки един мач, в който “болярите” методично ковяха “златната” шампионска титла! В онези дни “Етър” бе отбор, който мачкаше и подчиняваше всеки, когото срещаше по пътя си… Мнозина, които днес живеят с настоящето на любимия отбор, тогава не са били родени и само са слушали за славната 1991 година.

Днес ни остават кадрите. Цветни, но с недобро качество, и все пак уникален архив. Качеството на картината не пречи на “виолетовите” фенове да разпознават всеки един от тези славни играчи, просто защото пазят всичко в сърцата си.

“Велико Търново спорт” през годините се постара да събере всички запазени кадри. Днес ви ги предоставяме отново, защото те са история. На пръстите на двете ръце се броят отборите в България, чиито фенове могат с гордост да кажат: “Моят отбор бе шампион!”. И да предават това на децата си.

Тагове:

КОМЕНТАРИ