Офанзивният халф Красен Трифонов стана първият футболист от новата лятна селекция на Цанко Цветанов. Днес Трифонов подписа 2-годишен договор в великотърновския клуб. Той се готви от известно време с “виолетовите”, а вчера вкара и първия си гол в приятелския мач с ЦеСеКа (Лесичери).

Красен Трифонов е роден на 5 декември 1982 г. и кариерата му започна от “Павликени”, а после игра в “А” и “Б” група с “Черноморец” (Бургас), “Несебър”, “Спартак” (Пд) и “Локомотив” (Пд). Преди две години той получи контузия, а след възстановяването си игра за аматьорския “Атлетик” (Куклен). Висок е 183 см и тежи 70 кг.

“Познавам Красен от доста години и му предложих да се върне във футбола. Дойде и тренира с нас, има нужда от време да влезе във форма, но е много добра алтернатива за левия ни фланг, където през пролетта бяхме по-слаби”, заяви старши треньорът Цанко Цветанов.

Вчера етърци се разделиха и с нападателя Светослав Караиванов по взаимно съгласие. Преди това договорите си разтрогнаха и французите Юсеф Идриси и Давид Битсенду.

“Идриси дойде при мен и каза, че му е мъчно за Франция и иска да опита там късмета си. Доволен е в “Етър”, но му липсват семейството и близките. Имах и по-големи очаквания от него, той се представи отлично в подготовката, но липсата на игрова практика си каза думата и не успя да се пребори за титулярно място. Иначе е много интересен футболист и му пожелавам успех. Битсенду трябваше да е десен бек и централен защитник, също не успя да се пребори с конкуренцията на Гайдаров, който влезе в добра форма.

Светослав Караиванов сам ми предложи, въпреки че има двегодишен договор, да го освободим. Желанието му е да играе редовно, тъй като е млад и иска да си намери отбор, в който се пребори за титулярно място. Аз го посъветвах същото, тъй като още не е готов за “Етър”, след време ще е добре дошъл при нас”, коментира Цанко Цветанов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ