сн. plovdiv24.bg

 

“Етър” пусна жалба срещу съдийството на Таско Тасков, като освен това обявиха, че са потресени от обстановката на мача с “Ботев”.

„Ненормална обстановка за футбол”, така определи Цанко Цветанов стадиона в Брестник старши треньорът на Етър. „Удариха ме, ще подадем жалба. Няколко пъти ме удариха”, каза наставникът на великотърновци след мача с Ботев (1:3). Той разкри, че съдийската бригада не му е давала да напусне треньорското си място на скамейката. „Как да коментирам заплахи от главния съдия, страничния и делегата да не излизам от резервната скамейка?”, запита той.

„Рано е да се каже кой ще отиде в А група. Това са два от най-добрите отбори в групата. В ненормална обстановка се провеждат мачове.”, каза Цветанов. Бившият национал изрази недоволство от решенията на съдията Таско Тасков, „Червеният картон през второто полувреме тотално предреши мача”.

Ботев победи с 3:1 в скандален двубой, който едва не бе прекратен заради изцепките на феновете на пловдивчани. „Мачът няма нищо общо с обстановката за провеждане. Удари ме топка, семки, бутилка вода, плюха ме, удариха съдията пред очите ми в тунела, нямам представа кой го удари. За мен не беше нормална обстановката. Това не е нормално, това е срам за футбола. Казаха ми, че трябва да стоя на пейката и ако стана, ще ме изгонят”, допълни Цветанов пред “Канал 3”.

“Мачът няма нищо общо с нормалното провеждане на среща. Удариха ме с топка, бутилка вода и семки. Плюха ме. Пред очите ми в тунела удариха и съдията. Не познавам човекът, който го удари. Това не е нормално, това е срам за футбола”, заяви Цветанов след мача, който като по чудо не бе прекратен след попадението за етърци в 33-ата минута.

Наставникът на Етър Цанко Цветанов се съгласи да даде своя коментар за мача с Ботев пред Football24.bg. Мнението на Цветанов до голяма част се припокри с това, което каза Цветанов на пресконференцията след двубоя.
“Скандален мач от гледна точка на това, което се случи извън терена. Да ви кажа честно, дори не разбрах, че ме удариха с бутилка. Плюха ме, с вода ме целеха, хвърляха запалки, семки и стотинки. Четвъртият съдия ми каза, че съм бил провокатор и ме принуди да стоя на пейката. Хвърлиха димка в краката ми и две-три минути нищо не виждах. Удариха Таско Тасков в тунела. Това го видях с очите си. Жалко, че се случва в 21-и век и на мач с Ботев – клуб, който аз много уважавам. Това е срам за българския футбол. Чисто футболни ни надиграха. Мисля, че и съдията се уплаши. Изгони наш футболист без причина. Друго по отношение на играта не искам да коментирам, защото искам да изгледам записа. Ако Ботев не бъде наказан, това ще бъде поредното беззаконие в българския футбол”, коментира Цветанов пред Football24.bg.

Видео с част от ексцесиите:

http://www.dailymotion.com/video/xqa425_yyyyy-yyyy-0-1-yyyyyyyy-yyyy-yyyy_sport

Червеният картон на Русков:

http://www.dailymotion.com/video/xqa44r_yyyyy-yyyy-yyyyyy-yyyyyy-yyyyyy-yyyy_sport

КОМЕНТАРИ