Така изглежда “Шато де Престиж”, в който шефовете твърдят, че ще бъде настанен отборът.

Едномесечен лагер в Анталия ще бъде акцентът в подготовката на “Етър 1924”, съобщи мажоритарният собственик на “виолетовите” Фейзи Илханлъ. Клубът събира наличните в момента футболисти на 8 януари и на следващия ден те заминават за турския курорт, където ще останат чак до 10 февруари. От опитните играчи в момента останаха само капитанът Николай Петров, Красен Трифонов, Ивайло Русев и Дормушали Садиходжа, останалите са чужденци или юноши.

От чужденци ще бъде и новата селекция. Преди празниците старши треньорът Сердар Даят беше в Германия, Холандия, Белгия и Полша, където оглеждаше футболисти за тима. “Намерили сме 18-20 добри футболисти за отбора, с няколко от тях разговорите са пред финализиране. Поканили сме ги на лагера в Анталия”, поясни Илханлъ.

Общо 18 играчи от есенния състав се разделиха с клуба в последните месеци. Едни от тях бяха уволнени дисциплинарно, други бяха освободени по взаимно съгласие, а трети си тръгнаха сами и прекратиха едностранно договорите си.

Новите попълнения няма да минават през Велико Търново, а ще отиват директно там с полет Истанбул-Анталия, каза мажоритарният собственик. Той оповести, че Сердар Даят ще продължи да води отбора като старши треньор, като ще има четирима помощници. Освен новопривлечените Синан Пашалъ, който ще е кондиционен треньор, и Джем Сабур – анализатор, местата си в треньорския щаб запазвали и българските помощници Марин Стефанов и Стефан Ангелов. Треньор на вратарите пък е Румен Данков.

“Решихме цялата подготовка да е в Анталия, всички най-добри отбори през зимата са там. Ще видите какъв добър отбор ще направим”, каза Фейзи Илханлъ, въпреки че в същото време призна за задължения на клуба към НАП и призова за помощ Общината.

Отборът ще бъде настанен в петзвездния “Шато де Престиж”, съобщи новият член на клубната управа Радин Хаджиев. Хотелът е в Кемер, Анталия, и е само на 200 м от брега. Разполага със спа център, футболен терен с размери 110х70 метра, тенис кортове и всички екстри, показва справка в интернет.

Това е третото тръгване на “Етър 1924” за Турция, откакто бе поет от новите собственици. През септември отборът ходи за едноседмична подготовка чак до Диарбекир, където условията изненадаха неприятно футболистите. Тимът би с 4:1 “Йени Диарбакърспор” и оттам летя за Анкара, където завърши наравно 1:1 с елитния “Генчлербирлиги”. Месец по-късно етърци трябваше да пътуват за Истанбул за контрола с друг елитен тим – “Истанбул ББ”, но играчите отказаха да се качат в автобуса, което стана причина повечето от тях да бъдат освободени впоследствие.

Тагове:

КОМЕНТАРИ