Тимовете на „Етър 1924” и „Янтра 2000” си размениха по една победа с 1:0 при юношите младша възраст и децата. При по-големите „виолетовите” спечелиха, след като създадоха много положения за гол, но в крайна сметка вкараха само един.

До почивката Светослав Йорданов на три пъти имаше отлични възможности да открие резултата, обаче така и не успя да преодолее габровския вратар. Домакините удариха и греда, но попадение през първите 40 минути не падна.

Десет след началото на второто полувреме все пак логичното се случи. Йорданов центрира отляво и Даниел Димитров с глава направи 1:0.

До края на срещата футболистите на „Янтра” отправиха няколко опасни далечни удара, но Върбанов се справи с тези, които бяха в очертанията на вратата. Етърци пък имаха две добри възможности за нов гол, които обаче не успяха да оползотворят.

За разлика от батковците си, габровските деца успяха да вземат трите точки от стадиона в Дебелец. Етърци изиграха добро първо полувреме и можеха да поведат в резултата, но постепенно си пролича, че в „Янтра” състезателите са по-големи. Те бяха предимно набор 1996, докато момчетата на Николай Катъров – ’97 и ’98.

Към края на полувремето великотърновци се поумориха и в последната атака преди почивката падна единственият гол, дошъл след шут от границата на пеналта. През втората част играта бе равностойна, като габровските футболисти не позволиха да се стигне до сериозни опасности пред тяхната врата.

В същото време в Самоводене „Спарта” записа победа и равенство срещу „Спартак 1919” (Плевен). Младшата възраст, водена от Ивайло Димитров, спечели с 2:1, а детският тим на Борислав Евтимов завърши 1:1. „Локомотив” (Горна Оряховица) пък не игра, тъй като двата мача с „Литекс” ще се проведат на 14 септември.

След седмица на отборите от нашата област им предстоят гостувания: „Спартак 1919” – „Етър 1924”, „Плевен” – „Спарта” и „Янтра 2000” – „Локо” (ГО).

Стартови състави на “Етър”:

Младша възраст: Върбанов, Игнатов, Стоянов, Тисовски, Хаджииванов, Митев, Симеонов, Гърков, Богомилов, Димитров, Йорданов.

Деца: Тасев, Маринов, Пендов, Г. Г. Георгиев, Г. М. Георгиев, Узунов, Балъков, Колев, Бонев, Петров, Йорданов.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ