“Етър” е изправен пред последната стъпка към мечтаното влизане в “А” група. В събота “виолетовите” гостуват във Варна на местния “Спартак” и при победа си гарантират крайното първо място в класирането.

Футболисти, треньори и ръководство са амбицирани да сторят това още във Варна, въпреки че там се очертава крайно труден двубой. На домакините е необходима задължителна победа, за да останат в групата.

Срещата е на 19 май от 18:00 ч. на стадион “Спартак”, а главен съдия е Стефан Спасов от Перник. За първи път тази пролет в състава на “Етър” няма нито един наказан или контузен футболист, ако не се брои лекуващият се защитник Ивайло Русев.

“Спартак” е много добър отбор, с опитни футболисти и добър треньор. Но “Етър” играе винаги за победа и ще се опита да реши нещата още във Варна. Още не сме влезли на теория и не бързам да празнувам. Направихме голямата стъпка, остана малката стъпчица. До края има 6 точки, на нас ни трябват две. Но „Етър” ще излезе за победа и ще направим всичко възможно да празнуваме още във Варна”, коментира преди мача старши треньорът Цанко Цветанов.

“Малко остана, нека затаим дъх и да си решим нещата във Варна, за да бъде тук празник на 23 май”, добави Стефан Атанасов. Вкаралият два гола в последния мач Христо Господинов пък заяви: “Продължаваме да следваме голямата цел. Надявам се още в следващия мач това да стане. Както виждате, от мач на мач играем все по-добре и се надявам и в последните две срещи да зарадваме тази екзалтирана публика”.

Офанзива от великотърновски фенове се очаква за мача във Варна. Отпуснатият от “Алекс ОК” безплатен автобус бе запълнен за броени часове и собственикът на фирмата Александър Нанков отпусна още един автобус, който също се напълни. Много великотърновци ще пътуват и с коли, очаква се на стадион “Спартак” етърци да бъдат подкрепяни от няколкостотин зрители.

Тагове:

КОМЕНТАРИ