handball

Шампионките от „Етър 64“ ще стартират защитата на титлата в събота като гостенки на новака в групата в Свиленград. Мачът трябваше да се играе във В. Търново, но заради ангажименти на ДКС “В. Левски”, свързани с Фестивала на военните духови оркестри двата отбора размениха домакинствата си. В следващия кръг великотърновки трябва да гостуват на друг новак ХК Панагюрище, но този двубой е отложен. Причината е, че девойките старша възраст на клуба, които също са шампионки на страната, са поканени на турнир в Сливница на 27 и 28 септември, където ще бъде открита нова зала. Там техни съпернички ще са момичетата от Панагюрище и Хасково. На 11 октомври дербито с “Бъки” е в Габрово, а на 18- ти следващия месец великотърновската публика ще види за първи път отбора в своята зала.

През новия сезон в женската “А” група ще се състезават осем отбора, които до Нова година ще изиграят десет кръга, седем от есенния и три от пролетния полусезон. Три отбора отбора от участвалите в предишния шампионат отказаха да се включат в настоящия. Лошата новина за региона е, че два тях са “Нове 99” /Свищов/ и “Левски” /Стражица/, третият е ЦСКА.

За първия мач старши треньорът на „Етър 64“ Йонка Генчева няма да разчита на Кристина Стефанова, Първолета Димова и Станислава Димитрова, която все още се възстановява.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ