IMG_1047

Състезателките на “Етър-64” се завърнаха от лагер в Обзор, където тренираха в продължение на 8 дни. От началото на тази седмицата те провеждат следващия етап от подготовката си в Арбанаси.

13 хандбалистки тренират под ръководството на Йонка Генчева, като две от тях са от девическите формации – 16-годишните Зорница Стефанова и Елена Костова. Новото попълнение в състава е плевенчанката Нели Каменополска, която идва от тима на “Шугар”. Тя ще съчетава спорта с обучението си във Великотърновския университет, където бе приета наскоро. В тима се завръща и станалата майка Соня Богданова.

На лагера в Арбанаси се набляга на физическата подготовка, като състезателките започват със заниманията рано сутрин. Момичетата загряват по улиците на селото, тренират с тежка топка, а всеки следобед тичат по 4,5 километра в района около Арбанаси. След края на лагера хандбалистките ще продължат да се готвят на стадион “Ивайло” и в ДКС “Васил Левски”.

Според вицепрезидента на клуба Георги Георгиев отношенията в колектива са чудесни и това е причината да се получава сплавта между опитните състезателки и най-малките от първия състав. Георгиев очаква повтаряне на дубъла от миналия сезон и гарантира, че тимът ще бъде още по-силен догодина, когато отново ще заяви участие в евротурнирите.

Женският тим според него е с толкова високи постижения у нас, че единственото, което може да направи, е да ги дублира. Затова пък целта пред подрастващите ­- девойките старша и младша възраст, е да подобрят постиженията си и те ще го направят със сигурност.

Има възможност шампионките и носителки на купата на България отново да играят на престижния турнир в Измир, който е в края на август, а преди това “Юскудар” (Истанбул) да дойде във Велико Търново за три контролни срещи. Повече яснота обаче ще има през следващите дни.

IMG_1049

Тагове:

КОМЕНТАРИ