IMG_2706

Две контролни срещи в Гърция изиграха хандбалистките на “Етър-64”, за да уплътнят паузата си в първенството. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева гостуваха на местния “Просочани” за два мача.

Първата среща те спечелиха с 34:28, като в игра влязоха всички състезателки, а втората контрола завърши отново с успех на “Етър-64”, но с 41:40. “Виолетовите” водеха с десет гол аванс още до 40-ата минута, когато Йонка Генчева пусна на терена девойките.

“Просочани е 4-хилядно селище близо до Драма, което е един от хандбалните центрове за подрастващи в Северна Гърция. Двата мача ни бяха необходими, за да уплътним паузата и да вдигнем още формата на състезателките преди важните мачове от първенството”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

В момента три отбора в “А” група си поделят първото място с по 6 точки – “Етър-64”, “Бъки” и “Свиленград”. В третия кръг етърки посрещат в събота “Поморие”, мачът е от 16:00 ч. в ДКС “Васил Левски”. Следващата събота пък им предстои първото за сезона дерби – “виолетовите” приемат на 3 ноември от 17 ч. “Бъки” (Габрово).

Тагове:

КОМЕНТАРИ