handball

Шампионът “Етър’64” разгроми гостуващия “Ники спорт” (Сливница) с 35:21 (15:10) и ще защитава титлата си в суперфинала на държавното първенство по хандбал за жени. Великотърновки завършиха на второ място в основната фаза с 8 точки от шест срещи, като отстъпиха единствено на “Бъки”, който приключи с 10 точки.

Домакините имаха превъзходство през цялата среща. С 10 гола се отличи Соня Богданова, 9 пъти се разписа Даниела Коцева, а 8 попадения добави Петя Кръстева. За гостите с 8 гола се отличи Виктория Кирилова.

В другия решаващ полуфинал в драматичен мач “Бъки” обърна “Свиленград” с 30:24 (11:17) в Габрово и си осигури място на суперфинала за титлата с най-добри показатели.

Гостенките направиха страхотно първо полувреме, след което се оттеглиха с аванс от 6 гола. През втората част те обаче започнаха разконцентрирано и след множество грешки позволиха на домакините да изравнят за 18:18 десетина минути след почивката.

“Бъки” продължи да доминира и в 50-ата минута вече водеше с 26:20, като за 20 минути гостенките успяха да вкарат само 3 гола. До края двубоят се доиграваше, а с победата “Бъки” си осигури първото място във основната фаза на шампионата, а с това и домакинско предимство във финалния плейоф до две победи.

На трето място в основната фаза завърши Свиленград ПУ с 6 точки, а клубът от Сливница остана последен без актив.

Първият мач от финалния плейоф за титлата между “Бъки” и “Етър-64” ще се играе на 16 май в Габрово, вторият мач ще е във Велико Търново, а ако има трета среща – тя ще е отново в Габрово.

Тагове:

КОМЕНТАРИ