handball_2
Две класни украински попълнения привлече хандбалният „Етър-64“. Първата е добре познатата у нас Анна Захарова, а втората – 20-годишната Олександра Замишляк.

34-годишната Анна Захарова вече игра за „виолетовите“, като бе привлечена от Украйна през 2012 г. В кариерата си тя бе преминала през „Киев-2000“, „Спартак“ (Киев) и кипърския „Ластрия“. С етърки няколко пъти стана шампион на България, а в последните години игра за „Свиленград“. Сега отново се завръща във В. Търново.

Олександра Замишляк пък е родена 1998 г., идва от Киев и играе като десен гард. „Етър-64“ се е подсилил и с вратарката Кристияна Цветанова от Свищов, както и с Полина Стоянова от „Локомотив“ (ГО).

В същото време стана ясно, че най-опитната и титулувана състезателка на тима Соня Богданова е напуснала засега отбора, тъй като е заминала за Англия. Все още не е ясно дали отново ще се завърне в „Етър-64“.

handball_n

Олександра Замишляк вече дебютира за тима при гостуването в Гърция. „Етър-64“ игра в Просочани (близо до Драма) две контролни срещи. Двата клуба са в дружески отношения и „болярките“ за трета година пътуват за мачове дотам. „Клубът влезе т.г. в гръцката първа дивизия, а при старшата, младшата възраст и до 14 г. е държавен шампион“, съобщи президентът на „Етър-64“ Атанас Атанасов.

Етърки пътуваха с 12 състезателки, без Мария Йорданова и Петя Кръстева и напусналата Соня Богданова. В първия си мач българският тим спечели с 34:28, като до почивката водеше със 17:15. Във втората среща нашите отново биха – с 35:25 (17:10). Украинката Замишляк бе и най-резултатната състезателка, като наниза 12 гола, а 10 добави Маги Христова.

Вече е готова и програмата за първенството на „А“ група. В него при жените ще участват 7 отбора, нов член е „Спартак“ (Плевен), съобщи Атанас Атанасов. Шампионатът стартира на 5 октомври, но по програма етърки почиват. Те трябваше да почнат на 12-и с гостуване на „Поморие“, но по молба на съперника срещата е отложена чак за 17 ноември. Така реално стартът на „Етър-64“ в първенството е чак след месец – на 19 октомври с домакинство на „Ники спорт“ (Сливница).

Тагове:

КОМЕНТАРИ