aaa
Хандбалистките на “Етър-64” продължават да пишат историята на клуба – една крачка ги дели от рекордната десета шампионска титла на България. В събота от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски” великотърновки излизат в мач-реванш, след който могат да ликуват със златните отличия.

Етърки нанесоха големия си удар в самия край на дългия сезон. След като през годината те бяха допуснали “Бъки” на върха, в плейофите те бяха максимално мотивирани и първи стигнаха до класиране на суперфинала. Там в първия мач в Габрово “Етър-64” взе чудесна победа с 28:23 и сега се нуждае само от още един успех, за да стане шампион. Все пак съперникът не е за подценяване и ако се стигне до трети мач, той ще е на 29 май отново в Габрово.

Постигнатото от тима в последните 15 години наистина е уникално. След първите титли през 2002 и 2004 г., от 2009 г. насам етърки са неизменно шампионки, като дадоха на “Бъки” само 2015 г. Ако успеят и утре, това би било осма титла за последните 9 сезона (и общо десета). Към тези успехи могат да се причислят и 13 Купи на България, 12 от които са за последните 15 години.

От ХК “Етър-64” призовават всички привърженици на спорта да подкрепят утре момичетата на Йонка Генчева и да дадат своя принос за шампионската титла!

Тагове:

КОМЕНТАРИ