14642005_1160611580695648_1384372575688698455_n
Двата най-добри хандбални отбора на България при жените “Етър-64” и “Бъки” (Габрово) се включиха в инициативата за подпомагане на 41-годишния Йордан Николов Йорданов от Стражица. Както вече писахме, Данчо страда от онкологично заболяване. Досега се е лекувал в България, но резултатът не е особено добър, затова е необходимо да продължи лечението си в Германия. Приятелите на Данчо апелираха за помощ, защото преди 3 години той е загубил съпругата си, която също е имала рак. Йордан има син Никола на 6 г., който през есента ще е в първи клас.

Кампанията бе озаглавена „Ти не си сам, ние сме с теб!” и дава своите резултати, като десетки хора помагат за каузата на Данчо. Над 6500 лв. бяха събрани от благотворителния концерт неотдавна, в който в Лятното кино на Стражица се включиха победителката в първия сезон на “Гласът на България” Стелияна Христова, Йорданка Йорданова, Светлозар Христов, Брияна, Анджела Наку, Йордан Ангелов, група “Мълния” от Велико Търново, рок група “Изида” от Левски, „Рок Еволюшън“ от Стражица, Дони Петров от СК “Зоки” – В. Търново, Атанас Костов и колективи от НЧ “Развитие-1895” – Стражица, както и танцовият състав при НЧ “Възпитател” в Камен.

Футболистите на “Етър” също се присъединиха към кампанията, като на специална футболна топка своите автографи оставиха трима бронзови медалисти от САЩ-94 – Красимир Балъков, Илиян Киряков и Бончо Генчев, както и целият настоящ отбор на „Етър“. Топката беше разиграна на 24-часов търг и бе продадена за 500 лв., като сумата бе преведена по сметката на Данчо.

Сега пък в Стражица бе организиран демонстративен мач между хегемоните в родния женски хандбал “Етър-64” и “Бъки”. Двата тима се срещнаха в спортната зала в Стражица, като играха две полувремена по 20 минути. Над 150 зрители дойдоха на любопитния мач. За етърки се включиха Деси Николова, Деница Иванова, Данислава Петрова, Виктория Маринова, Кристияна Караманлиева, Мария Йорданова, Алекс Бундева, Златина Колева и др. “Бъки” се появи с пълния си състав. Реално мачът противопостави настоящия шампион на България по класически хандбал (“Бъки”) срещу шампиона по плажен хандбал (“Етър-64”).

Двубоят бе напълно равностоен и без напрежение, като завърши реми – 19:19. По време на проявата имаше поставени урни, в които всеки желаещ можеше да пусне средства в помощ на Данчо, имаше и благотворителен пазар, на който се предлагаха изработени предмети от керамика. Общата събрата сума е 1504 лв. и също ще бъде преведена по сметката на Йордан Николов Йорданов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ