“Страхотни измами са въртели турските собственици на “Етър 1924”, разкриха пред “България днес” част от футболистите. Всичките чуждестранни играчи на “виолетовите” са подведени с фалшиви договори. Те имат да получат по 3 заплати, но не знаят как ще успеят да си вземат парите, защото босовете са се покрили вдън земя. Клубът преустанови участието си в “А” група.

Едно от най-успешните попълнения на “Етър 1924” – афганистанецът Файсал Шайесте, разкри, че вече е напуснал страната и се е завърнал в Холандия. “Разпуснаха целия отбор. Всички играчи са много ядосани, защото не са ни платили. През последния месец не играхме професионален футбол. Досега не съм виждал такова нещо. Не сме получавали заплати от 3 месеца”, разкри 21-годишният Шайесте.

“Оказа се, че договорите ни са фалшиви. Накараха ни да подпишем два документа. Реалната заплата, която ни обещаха, беше 4600 лв. на месец. На хартия обаче написаха, че ще получавам 990 лв., за да спестяват данъци. Този договор изпратиха на федерацията. Вторият контракт с реалната сума се оказа невалиден. Тогава нямаше как да разбера това, защото не мога да чета на български. Така постъпиха с всички чужденци. Опарих се и сега само мога да се уча от тази грешка”, обясни афганистанският футболист.

Той разказа и как отборът е бил изхвърлен от хотела на Данчо Лечков в Сливен: “Шефовете изчезнаха в Турция и не сме видели очите им повече. Ден след мача с Лудогорец, загубен с 1:5, Лечков дойде и ни каза, че трябва да напуснем хотела. В противен случай заплаши, че ще си плащаме стаите от собствения джоб. Веднага си събрахме нещата. Аз хванах спешен полет за дома си, но някои играчи тръгнаха към София, за да си търсят правата в БФС”, разказа халфът. Той призна, че има желание да се върне в България и в момента преговаря с няколко клуба.”

Източник: Sportline.bg

http://www.sportline.bg/news/116526/afganistanetsut-shajeste-etur-ukrivashe-danutsi

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ