сн. офиц. сайт на "Ботев" (Пд)

 

От ръководството на “Етър” обявиха, че са потресени от обстановката по време на мача в Брестник. В официално изявление клубът настоява БФС да се самосезира и да последва адекватно наказание.

“След толкова години във футбола за пръв път видях обстановка, която те кара да се замислиш дали ще останеш невредим. Който е разрешил на този стадион да се играят мачове, нека излезе със становище и да понесе своята отговорност. Не може да няма огради, клетка за гостуващите фенове… Никой не можеше да гарантира нищо. Феновете можеха да направят каквото си поискат. “Етър” не е отишъл на война, нито на демонстрация на бойни изкуства, заяви прокуристът на клуба Стефан Атанасов. – Необяснимо е, че за тези 5 минути, когато летяха всякакви предмети – седалки, каси бира, бутилки, димки, съдията Таско Тасков гледаше безучастно. Той бе длъжен най-малко да прибере отборите на безопасно място.

Трябва да има адекватно наказание, за да могат срещи да се провеждат само на цивилизовани места. Когато се издава лиценз, той трябва да бъде съгласуван и с органите на реда. Щом полицията е отказала да охранява там мачовете на “Ботев”, значи има защо, и не може да се разчита на частна фирма. Настояваме БФС да се самосезира и да гледа видеозаписите, а не да разчита само на доклад от делегата и съдиите.”

Претенциите на “Етър” към рефера Таско Тасков са преди всичко за неадекватността му в ситуацията в 32-ата минута, а конкретно серията му обратни отсъждания по време на мача клубът ще упомене в жалбата си срещу съдийството.

Тагове:

КОМЕНТАРИ