P1090479
13 състезатели от различна възраст премериха сили на първото по рода си градско първенство в Община Полски Тръмбеш, като организатори бяха местната община и ШК „Полски гамбит“. Турнирът се проведе по швейцарска система в пет кръга на контрола за игра 10 минути + 5 секунди на ход.

Приятната изненада на турнира бе 9-годишният Ерик Иванов, който победи във всички партии и убедително вдигна купата. „Ерик тренира от едва една година, но упоритостта и желанието, което влага в подготовката си, заслужено му отредиха престижната титла. Той участва и в редица турнири през изминалата година, натрупа много ценен опит и ние вярваме, че успехите му ще продължават и занапред”, споделиха треньорите му Цвета Галунова и Даян Нинов.

P1090480

На второ място се класира друга млада надежда на Полски Тръмбеш Калоян Георгиев. „Той също е едно от най-упоритите ни деца, редовен участник и медалист от турнирите, като вече заяви своите още по-големи амбиции с участието си на държавните първенства“, коментираха Цвета и Даян. Третото място остана за един от ветераните на турнира Емил Янев. В отделното класиране за деца от школата в града Ангел Николов се окичи със златен медал, среброто остана за Полина Георгиева, а бронзов медал взе Виктор Борисов.

Турнирът протече в много приятелска и спортсменска атмосфера. За всички участници имаше осигурени напитки и почерпка, с които състезателите се подкрепяха между кръговете.

Тренировките в Полски Тръмбеш продължават с още по-голяма сила и след Нова година – всеки вторник и петък от 14:30 ч. в СУ „Цанко Церковски“ и от 15:30 ч. в ДГ „Детски свят“. Треньорите от школата отправят своята покана към всички желаещи деца да заповядат и да опитат.

Тагове:

КОМЕНТАРИ