Спортният директор на “Етър” Ендер Дурмушев участва в пресконференцията днес, на която отговори на въпросите на медиите по повод на сегашното състояние на клуба и намеренията занапред.

– Г-н Дурмушев, появиха се две различни информации в медиите, според едната “валят пачки в “Етър”, а според другата – въобще няма пари за атака на елита. Каква е истината?

– Имаме си пресслужба, чрез която уведомяваме медиите. Ние никога не сме правили изявления – нито в едната, нито в другата посока. След като в момента имаме пари за атака на “А” група, значи догодина ще имаме и за пребиваването си там. Но първо трябва да влезем. А за тази цел трябва да изиграем успешно оставащите шест мача. Собствениците искат “Етър” да влезе в елита. Затова призоваваме хората да мислят позитивно, за да могат да се случват нещата. Пак казвам, ръководството на “Етър” е много амбицирано за влизане в “А” група. А градът трябва да се радва, че отборът има треньор като Цанко Цветанов.

– Как стоят нещата във финансово отношение спрямо футболистите?

– Много добре се разбираме с тях за момента.

– Какви са отношенията с общината, защото стана въпрос за базите, а е ясно, че без да има здрава връзка между община и клуб, в България нещата не се получават?

– Както знаете, г-н Даниел Панов обяви официално, че с каквото може, ще помогне на отбора, защото той е на Велико Търново. Вече се работи по стадион “Ивайло”, теренът е по-хубав.

– Има ли интерес от местни фирми да сложат рекламни пана на “Ивайло”?

– Лека-полека започнаха и се надяваме да се увеличават. Цанко Цветанов има много идеи, с идването му започнаха да се случват хубави неща в клуба.

– Как стоят нещата с лицензирането и има ли проблеми “Етър” в това отношение?

– Всички условия по лицензирането са изпълнени. Официално мога да обявя, че за сезона 2012/2013 г. всичко при нас е точно. “Етър” е изпълнил всички изисквания на БФС.

– Ще направите ли спортно-техническа оценка на представянето през пролетта?

– Не, това не е в моята компетенция.

– А какво очаквате от предстоящия мач с “Ботев”?

– Няма причина да не победим. Както каза г-н Цветанов, във всеки мач излизаме за победа и се надяваме с малко късмет да спечелим и в събота.

Чуйте звуковия файл:

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/Durmushev1.mp3|titles=Durmushev] 

Диян Димов:

Добре съм здравословно, тренирам наравно с всички. На последния мач с “Любимец” съперник ме удари с лакът и ми счупи носа, добре, че не беше разместен.

Вярно е, че срещу “Ботев” ни беше трудно последния път, но се надявам този път да играем по-добре и да победим, за да запазим разликата пред останалите. Така ще сме по-близо до целта, която всички сме си поставили.

Винаги има какво още да се желае, надявам се да играя по-добре и че треньорът ще разчита на мен. Ако има нещо, което да не ми харесва тук, това са базите, обикаляме по терените в околните села. В Търговище имаше два добри терена, но там май само това беше по-добре от “Етър”…

Тагове:

КОМЕНТАРИ