Румен Дунев ще кара на "Писта ЦБА Велико Търново".

Шампионска селекция за новото първенство стяга „Етър Рейсинг Тим”. Броени дни преди официално да се открие автомобилният сезон в България, великотърновският клуб картотекира 15 пилоти във Федерацията. Две от новите имена са водещи състезатели от региона, които досега се състезаваха за клубове извън старата столица. Емил Денев и навигаторът Богомил Ненов, които през 2009 г. караха за шуменския „Стари Столици”, от тази година ще бъдат екипаж на „Етър Рейсинг Тим”.

„Велико Търново заслужава да има силен автомобилен клуб, затова решихме да се обединим. След 31 сезона, в които бях състезател на чужди клубове, ще карам за „Етър Рейсинг Тим”. Кризата в автомобилният спорт е много голяма. В зависимост от финансите ще определя стартовете в които участвам, но целта – първо място в клас „N/3” остава. Не е напълно готова ревизията на колата (б.р. Рено Клио), но очаквам до старта на „Писта ЦБА – Велико Търново” всичко да е наред”, коментира Емил Денев. Шампионът в рали първенството за 2008 г.

Иван Ганчев също преминава в „Етър Рейсинг Тим”. Досега той защитаваше цветовете на Хаволайн Рейсинг Тим”. Еленчанинът ще участва с „Фиат Пунто” в клас „А/6”. Денис Шишев от Севлиево с БМВ Z4 също ще кара за „Етър Рейсинг Тим” в първото състезание от пистовия шампионат.

Такса от над 7 000 лева стана причина да отпадне томболата предвидена за първия кръг от шампионата на затворен маршрут – „Писта ЦБА Велико Търново”. „Повече от 7000 лв. трябваше да платим на Комисията по хазарта, за да бъде законосъобразно провеждането на лотарията. Томболата щеше да бъде атракция за зрителите, но за съжаление няма да се реализира”, съобщи Димитър Стефанов, директор на състезанието. Около 20 пилота са подали заявки за участие, но се очаква до 24 март, когато изтича срокът, бройката да достигне поне 60. „Заявки засега са малко, но са от водещи пилоти. Участие са потвърдили Илия Царски, Румен Дунев, Боби Борисов, Георги Пейчев и Пиер Джорджо Бедини. Състезатели, които през годините са печелили титли в рали първенствата”, каза още Димитър Стефанов.

Заради тържествата по случай празника на града, подготовката на трасето е отложена за дните от сряда до петък. Тогава ще бъдат асфалтирани не повече от 20 метра, които се нуждаят от ново покритие, пак в тези дни ще бъде пометено и измито трасето на състезанието на „Писта ЦБА В. Търново”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ