Два златни медала от шампионата по конен спорт за деца до 14 години спечели Емил Красимиров. На проведеното на конна базаХан Аспарухв София държавно първенство за деца до 14 години и юноши до 18 години младият жокей наКалоян– 92” триумфира в две от трите дисциплини. След тридневните състезания възпитаникът на Михаил Костов грабна златните медала на обездка с кон Дезар и на конкур ипик със Самурай в конкуренцията на 13 състезатели с 18 коня. В състезанието по прескачане на препятствия ездачи и коне преодоляваха паркур с височина от 120 сантиметра. В столицата отличен дебют при децата в републиканският шампионат направи Йоана Захариева. С Ниагар състезателката наКалоян -92” се класира на пето място.

При юношите до 18 години Тодор Киров завоюва сребърен и бронзов медал. В обездката той е втори с Дезар, а в конкур ипика, на препятствия с височина между 115 и 130 сантиметра, е трети с Гигант. Жокеят наКалоян-92” бе втори в прескачането на препятствия в началото на състезанието, но след това отстъпи едно място поназад. Съотборникът му Даниел Атмаджов със Самурай се нареди пети на конкур ипик. В първенството участва и Александър Красимиров със Сан Диего. Той стартира силно и поведе в класирането при юношите, но не успя да удържи позицията и остана извън призовата тройка.

От 3 до 5 септември Емил Красимиров и Тодор Киров ще участват с националния отбор на България на Балканските игри във Войводино (Пловдивско), а съотборникът им Александър Красимиров е включен в тима като първа резерва.

Тагове:

КОМЕНТАРИ