За трета поредна година 16 от най-добрите български пилоти ще участват в благотворително „Шоу на шампионите”. Инициатива ще се състои тази неделя, на писта Дракон, край пловдивското село Калояново. Целта й е да набере средства за Института за детско психично здраве и развитие в София, в който екип от специалисти интензивно работи с деца аутисти и техните родители.

Шампионът в рали първенството в клас N/3 Емил Денев единствен от пилотите на „Етър Рейсинг Тим” получи персонална покана за участие. Освен гонките между 16-те участници, състезателите отново ще возят фенове срещу заплащане в състезателните си автомобили, ще има и демонстрации от пилотите, състезаващи се в офроуд дисциплините, както и “авто кеч” – блъсканица, в която печели пилотът, нанесъл най-много удари на своите съперници.

Пилотите ще се състезават със серийни автомобили: Skoda Fabia, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Fiesta, Volvo S60 и Chevrolet Cruze. Жребият на осминафиналите противопостави Емил Денев срещу Кирил Величков. В благотворителното шоу състезателите ще участват по системата на елиминациите, като достигналите до финала в гонка помежду си ще излъчат шампионът. През миналата година шампионското шоу успя да набере 7 500 лв, които пилотите дариха за изграждането на сензорна зала за деца с дислексия.

Тагове:

КОМЕНТАРИ