Великотърновският пилот Емил Денев за първи път в своята кариера стана шампион на България в рали шампионата за клас N/3. Състезателят на „Етър Рейсинг” спечели титлата кръг преди края. Шампионатът започна лошо за великотърновския прокурор и навигатора му Богомил Ненов, които по технически причини не завършиха първи кръг рали „Траянови врата”.

В средата на сезона след рали „България”, в което не бе допуснат до участие, Емо Денев обмисляше да напусне първенството, но съдбата му подаде ръка и само за 2 кръга той обърна развоя на първенството в своя полза. Той спечели три старта – Видин, Сливен и „Стари столици”, а в Сърбия и Твърдица бе втори. Именно в предпоследния кръг – рали „Твърдица” Емо Денев с Рено Клио Спорт стана предсрочно шампион, като набра недостижимите за съперниците му 135 т. Двама навигатори помагаха на Денев – в началото Богомил Ненов, а после варненският пилот Иво Даскалов. Считаният за фаворит Турал Метков не заяви участие в рали „Твърдица” и за Денев остана само да кара за удоволствие. Той и великотърновският екипаж на „Октан Рейсинг Тим” в състав Огнян Герджиков и Николай Китанов направиха вълнуващо състезание в клас N/3, като си разменяха лидерството в състезанието, завършило с победа на Герджиков.

Емил Денев завърши на 9-то място в генералното класиране, изоставайки от лидера Крум Дончев на 6:53.6 минути.

Иван Ганчев и Мартин Коев водеха след втория етап в клас А/6, но в етап „Девина” катастрофираха, което им костваше отпадането. Независимо от това еленчанинът вече си осигури вицешампионската титла в класа. Малшанс споходи стартиралите като екипаж Лилит Айрапетян-Беловска и Петко Петков, които стартираха с Опел Корса, но по-малко от 500 метра преди финала отпаднаха от състезанието.

Националните шампиони Крум Дончев/Петър Йорданов с Пежо 207 S2000 защитиха титлата си, след като победиха в ралито. За Дончев това е четвъртата титла.

Тагове:

КОМЕНТАРИ