Емил Денев направи решителна крачка към спечелване на трета поредна шампионска купа. Екипажът на великотърновския клуб “Ви джи рали тим” Емил Денев и Богомил Ненов с “Рено Клио RS” спечели първо място в клас „N8” на рали „Сливен”, кръг от националното рали и от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC). Шампионът от последните два сезона – Емил Денев заложи на стабилно каране и уверено стигна до победата. Още след първия ден той си осигури комфортен аванс пред преследвачите и на практика си осигури първото място. „На рали „Стари столици” карах много силно, но една грешка доведе до отпадането ни, затова сега заложих на сигурността. Рано си осигурих аванс от 2-3 мин. и през втория ден карах колкото да поддържам разликата. За мен беше важно само първото място в класа, за генералното класиране не се вълнувах”, коментира Емил Денев.

Великотърновският прокурор е убедителен лидер във временното класиране в класа си и още преди „Ю рали”, което е другата седмица може да стана шампион и на теория.

„Остават два кръга до края на шампионата. Ако на „Ю рали” не карат български екипажи, или пък не се съберат поне три коли в класа, ще стана шампион още преди състезанието”, обясни Емил Денев.

По финансови причини той ще пропусне надпреварата в Сърбия и ще се готви за рали „Хеброс” в края на месеца.

Емил Денев благодари на приятелите и на механиците Данчо, Цецо и Милен, които са направили и невъзможното за да подготвят колата след ралито в Шумен.

Любопитно е, че в клас „N8” участваха и два тайвански екипажа на “Ви джи рали тим”, като Юан Ху Лин и Хю Лан Шен с Рено Клио заеха второ място на 1:48.8 мин. след Емо Денев и Богомил Ненов. На трето място в класа е еленчанинът Даниел Василев с навигатор Констанца Томова с Форд Фиеста. Пилотът на „Мегапорт” Пламен Стайков с “Мицубиши Лансър Ево 9 R4” направи летящ старт и спечели три скоростни етапа. Той се движеше четвърти след петата отсечка, но след излизане от етапа завърши със забит клон в предния капак и спукана гума, след което се оттегли от състезанието.

Димитър Илиев и Янаки Янакиев от „Виваком рали тим” с Шкода Фабия S2000 спечелиха за шести път сливенското рали.

Тагове:

КОМЕНТАРИ