IMG-5173e92e897e70cac0d8fee6d846f418-V
Великотърновският пилот Емил Денев (СК „Мегапорт”) изпрати поредната си успешна година в автомобилния спорт. Той бе удостоен с три купи при награждаването на призьорите на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) за 2018 г., най-ценната от които – за първото си място в страната и шампионската титла на рали спринт в клас RC3. Церемонията се състоя Международен Експо център в София, като събра над 200 пилоти. На нея по традиция бяха отличени първите трима от всеки клас в категориите рали, рали спринт, затворен маршрут, планинско изкачване, рали крос, автокрос, гимкхана и дрифт.

Емил Денев с навигатор Богомил Ненов оглави за сезона първото място в своя клас RC3, като изпревари Петър Бакалов и Белослав Денчев от АСК „Вромос Жакен”. Великотърновският автомобилен пилот е на втора позиция в класа си за годината в планинското, а на рали е на почетното трето място след Антон Титов и Дияна Стоянова.

В генералното класиране на рали победител е великотърновският екипаж Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, които са първи и в класа си RC2. Напълно заслужено Спортен клуб „Мегапорт” е първи и в отборното класиране в страната за 2018 г. В рали спринта Ангелов и Сивов също са първи в генералното класиране, а клубът е втори след „Дунав Рейсинг”.

„За мен постигнатото през годината бе програма-максимум, изключително съм доволен. От 11 старта направих осем подиума и само в три не завърших. Станах първи на рали спринт в класа си, втори на планинско и трети на рали. На 60 години да станеш шампион в конкуренцията на доста по-млади съперници – гордея се с това. Сърдечно благодаря на всички приятели, съотборници, механици, близки за помощта, без тях нямаше да успея”, коментира Емо Денев. Шефът на Окръжна прокуратура – В. Търново признава, че е единственият в Европа действащ прокурор и автомобилен шампион. През месец май той беше награден от главния прокурор Сотир Цацаров с най-високото отличие в професията си – „Кортик на Прокуратурата на Република България” за заслуги.

IMG-9f1c786d484abd00335791b43e5894e7-V

С легендата Илия Чубриков и с трите купи, които Емо Денев посвети на трите си внучета.

Трите си купи автомобилният пилот ще посвети на тримата си внуци. „Имам трима внуци – момчета, последното се роди през август т.г., за всеки има по една купа”, сподели Емил Денев, който е истински пример за дълголетие в спорта, а през 2011 г. бе избран и за Спортист на годината на В. Търново. Амбициран е да продължава и занапред. През 2019 г. подготвя тържество, с което да отбележи 40 г. активна спортна дейност. „Продължавам следващата година да залагам на рали спринта и ралито, ако остане време, ще участвам и в планинското. Спортът е велико нещо и най-доброто, с което може да се заеме всеки човек”, добави 60-годишният окръжен прокурор и топ пилот.

Тагове:

КОМЕНТАРИ