Зам.-кметът и член на фенклуба Й. Грозданов с фланелката на Мицански.

Висок гост имаше великотърновският фенклуб на „Кайзерслаутерн” – президентът на клуба от края на 90-те години и началото на 21 век Герхард Херцог. Немецът вече е гостувал във Велико Търново през 2001 г. още като действащ съпрезидент на „лаутерите”, а сега заедно с четирима свои колеги бе в България по покана на Райко Коев, който му предостави чудесните условия за почивка на хотела си в Приморско. Сбирката снощи бе в уютния ресторант „Рич” и съвпадна с 70-ия юбилей на патрона на фенклуба – Норберт Тинес. „Благодаря ви, че сте тук, развълнуван съм от този прием”, заяви Херцог, който подари на фенклуба знаме на „Кайзерслаутерн”, шал, новото клубно списание и новия постер, на който е и българският футболист Илиян Мицански. Към подаръците немците прибавиха и красива купа на клуба.

„Никога няма да забравя българина Мариян Христов. Той бе страшен футболист, с него станахме шампиони. В „Кайзерслаутерн” съм преживявал тежки моменти, но феновете са помагали повече от ръководството да се излезе от трудната ситуация”, откровен бе Херцог.

Герхард Херцог (вдясно) благодари за гостоприемството на Райко Коев.

Днес „лаутерите” стартират в Бундеслигата с гостуване на „Кьолн”, а след седмица приемат „Байерн”. „Според статистиката не би трябвало да имаме проблеми с „Кьолн”. Под ръководството на новия треньор тимът има шанс да се представи много добре, а после идва „Байерн”! Всичките 52 000 билети отдавна са продадени, ако можехме, щяхме да продадем и 130 000”, каза Герхард Херцог. Той разкри, че „червените дяволи” имат любопитен регионален сблъсък с „Байерн”, тъй като баварците считат, че областта Пфалц е принадлежала на тях, докато според Кайзерслаутерн всъщност Бавария е била част от тяхната област Пфалц. За капак в третия кръг „лаутерите” гостуват в столицата на провинцията Майнц, което съвсем ще нажежи регионалните страсти.

Гостите бяха приветствани от зам.-кмета Йордан Грозданов, който е член на фенклуба от самото му начало. „Добре дошли от името на обществеността във Велико Търново. Нашата връзка продължава и до днес, а ще продължи и в бъдещето, защото е истинска”, заяви Грозданов. Немците обещаха не само да посрещнат в Германия великотърновските фенове, но и да ги свържат с ръководството на града, за да може Велико Търново и Кайзерслаутерн да си сътрудничат. Фенклубът изпрати по Херцог поздравителна картичка до Норберт Тинес за 70-ия му рожден ден.

Оказа се, че председателят на фенклуба Веселин Комитов вчера също има юбилей – навърши 60 години. Комитов почерпи всички с бира, след което показа поредната си колекционерска придобивка. За юбилея си той получил от „Кайзерслаутерн” оригинална фланелка на Илиян Мицански, плакет и други материали. Мицански е истински хит, като вкара осем гола в контролите, включително и победното попадение с пета срещу „Ливърпул”.

Председателят на фенклуба В. Комитов, който навърши 60 години, показва флага на ФИФА.

Комитов показа и флаг на ФИФА по повод на 15-ия юбилей на великотърновския фенклуб, изпратен му лично от Сеп Блатер, като заяви че това е единственият официален флаг на ФИФА в света, предназначен за фенклуб.

Бившият президент на „Кайзерслаутерн” Герхард Херцог и колегите му получиха покана от оглавяващия пресслужбата на „Етър 1924” Анатоли Петров да гледат днешния мач на „виолетовите” с „Чавдар”, като заявиха, че има вероятност да дойдат на „Ивайло”, но за това ще трябва да пренебрегнат старта на любимия си „Кайзерслаутерн”.

Срещата в ресторант "Рич" бе полята с много бира.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ