Напълно възможно е двете “Б” групи да бъдат слени в една още за новото първенство. Решението ще вземе Изпълкомът на БФС, който ще заседава специално за това в четвъртък (3 юни).

Причината е, че голяма част от клубовете може да не получат лиценз за шампионата. Вече изтече информация, че 11 клуба не са получили лиценз. Те са подали жалби до Апелативната комисия на БФС, която утре ще излезе със становище дали да ги уважи. Така в понеделник се очаква окончателното решение на Лицензионната комисия, като от бройката на отпадналите отбори може да се прогнозира предстоящото решение на Изпълкома колко тима ще оцелеят в А” група и колко Б” групи ще има в България наесен.

Общото събрание на ПФЛ преди няколко дни обаче не можа да прокара свое решение за промяна на сегашния състав на групите. Мнението на клубовете бе поискано от БФС преди да вземе решение на 3 юни. От 32 присъстващи само 7 клуба подкрепиха идеята “А” група да бъде от 10 отбора ­ – “Черноморец”, “Левски”, ЦСКА, “Сливен”, “Славия” и “Черноморец” (Поморие).

Други 5 клуба предложиха намалението да не бъде толкова драстично и в елита да са 12 тима “Литекс”, “Спартак” (Пд), “Ботев” (Вр), “Брестник” и “Спортист” (Своге). Представителят на “Етър” Стефан Атанасов пък предложи варианта с 14 тима. Останалите 19 отбора обаче гласуваха за запазването на статуквото. След като види утре колко клуба няма да получат лиценз, Изпълкомът в четвъртък ще обяви крайното си решение.

Тагове:

КОМЕНТАРИ