Назаем от днешния брой на в-к “Монитор”:

“Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи скандално разкритие на пресконференция в Сливен, че далаверата с уредените мачове в България заради залози е достигнала и юношите. “Тъжно ми е да призная, но има съмнение, че подобни сделки са стигнали и до елитните юношески групи”, заяви Лечков. Той е обсъждал проблема и с Бойко Борисов, но заяви, че не е негова работа да коментира идеите във футболните клубове да бъдат внедрявани агенти. Той добави, че БФС е събрал цялата информация и тя е предадена в прокуратурата.

В същото време сайтът futbol24.bg разкри друга далавера, която се е случила в последния кръг на Източната „Б” група. Футболист от тима на „Ботев” (Криводол) е изпратил писмо, в което разказва, че дербито с „Етър” е било уредено за победа на гостите. Според анонимния играч шефовете на клуба от Велико Търново директно са платили на няколко от водещите играчи на „Ботев” да не се натягат. „Хората, които следят “Б” група, знаят, че в „Ботев” нещата не са добре финансово, и ние като футболисти изпитваме сериозни трудности не само да си вършим работата, но и да връзваме двата края. От отбора на „Етър” решиха да използват това и в деня преди мача техен представител предложи значителни суми на някои от по-опитните футболисти в нашия отбор, които за съжаление след мача разбрахме, че са били приети. Хора от нашия щаб също са били наясно и въпреки че по-младите момчета в отбора дадохме всичко от себе си на терена, просто нямаше как да спечелим мача 7 срещу 11”, се казва в имейла.

Историята тук обаче звучи като скалъпена, тъй като всъщност тимът на „Ботев” е във финансов колапс и не води тренировки от един месец. „Ние се събираме само за мачовете. Вярвате ли, че от „Етър” са толкова глупави да ни дават пари, при положение че ние не сме тренирали от дълго време”, заявиха от ръководството на „Ботев” (Криводол). От друга страна, „Етър” е безспорен лидер в класирането и почти сигурно ще се класира за „А” група. Основен конкурент на „болярите” е съседният на Криводол „Ботев” (Враца). Подозренията са, че именно от Враца е пратено въпросното писмо.”

в-к “Монитор”, сряда, 17.11.2010 г.

http://www.monitor.bg/article?id=268792

Тагове:

КОМЕНТАРИ