58442268_1294275284063137_805207399068598272_n
Двама павликенчани вдигнаха купите в „А” и „Б” турнирите от вътрешния календар на ШК „Асеневци”, който излъчи и най-новите си шампиони измежду петте общини, където се провеждат тренировки. Общо 52 деца от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Павликени и Полски Тръмбеш взеха участие в състезанието, което беше разделено на две категории: „А” турнир – за деца, които тренират от по-дълго време, и „Б” турнир – за деца, започнали тренировки през втория учебен срок.

В група „А” участие взеха 24 деца, които изиграха 5 партии със шахматни часовници. С пълен точков актив – 5 от 5 възможни Денислав Христов от Павликени заслужено вдигна купата. Той взе златен медал и в групата на четвъртокласниците, следван от Ивелин Стефанов и Димитър Марков, които попълниха и челната тройка в генералното класиране. При третокласниците Мария Калчева се окичи със злато, следвана от Николай Георгиев и Веселин Маринов. В групата на 2-ри клас Данаил Боев е първи, следван от двамата представители на П. Тръмбеш Калоян Георгиев и Ерик Иванов. При най-малките Теодор Тутеков стана първи, следван от Димитър Кънчевски и Денислав Коджабашев. При момичетата Йоана Йорданова взе златния медал.

В група „Б” 28 деца играха по 5 партии и отново с пълен актив купата вдигна представител на школата в Павликени – Божидар Златанов. Той взе златен медал и в групата на най-големите, следван от Александър Караилиев и Тодор Петров. При третокласниците най-добре се представи Кристиян Гугучков, а челната тройка попълниха Алекс Манахов и Георги Христов. При второкласниците медали взеха Илия Герджиков, Петко Попкирилов и Християн Христов. При най-малките със злато се окичи Димитър Герджиков, следван от Стефан Петров и Румен Колев. След награждаването имаше и томбола с предметни награди за всички, които този път не успяха да се преборят за медалите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ