10-rali

Два екипажа на СК “Мегапорт” ще участват в 45-ото издание на Рали България, което стартира този уикенд в Самоков. Емил Денев с навигатор Иво Даскалов и Мирослав Ангелов с навигатор Петър Илиев са единствените екипажи от областта, които ще мерят сили с още 24 пилота в генералното класиране.

Емо Денев и Миро Ангелов са заявили участие в шестия кръг от Европейския трофей на ФИА (ERTrophy) и в българския рали шампионат, което означава, че ще карат в двата състезателни дни. Участниците, които ще се състезават само за родния шампионат, ще застанат на старт в събота. За първи път през тази година ще видим по родните трасета Мирослав Ангелов / Петър Илиев, които ще карат автомобила на Тодор Славов “Renault Clio R3”. Екипажът на “Мегапорт” е сред претендентите за подиум в клас “RC3”. В същия клас е заявил участие и Емил Денев, който ще седне в шампионското “Renault Clio RS”. Прокурорът вече има зад гърба си един старт от националния рали шампионат – Рали “Твърдица – Елена”, където след много силно каране завърши втори в класа си.

Чуждестранните участници през тази година са общо 6. Отново в България е носителят на Европейската рали купа Александър Салюк, този път с “Форд Фиеста Р5”. Шампионът на Турция Ягиз Авджъ ще кара край Боровец “Mini Cooper”. Чешкият национален отбор с пилот Войчех Став със “Субару”, Румънският отбор начело със Себастиан Барбу с “Митсубиши Лансер Ево 10”, със същия автомобил ще вземе участие и турският пилот Югур Сойлу, а шестият чуждестранен екипаж е добре познатият на родната публика сръбски дамски екипаж начело с Йована Йованович.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ