Най-спорното положение във вчерашния мач на “Етър” с “Чавдар” се случи в 23-та минута. Тогава Йордан Петров, известен и като Петела, навлезе в наказателното поле на гостите от Етрополе и бе спънат. Футболистите във виолетово си поискаха дузпа, но варненският съдия Радослав Станев се застрахова и отсъди пряк свободен удар.

Екипът на “Велико Търново спорт” изгледа многократно ситуацията на записите от мача, като дори и на тях не може да се види със сигурност вътре или вън е нарушението. Все пак стигнахме до извода, че реферът по-скоро е бил прав и фала е точно на границата. Тогава обаче се намеси нашият фотограф, който ни предостави прекрасна снимка на ситуацията:

copy-of-img_5563-copy1

Дузпа или не?

Данчо Петров премина противника си от лявата му страна и бе спънат от левия опорен крак на бранителя. Както се вижда на снимката, провинилият се крайник е на може би двайсетина сантиметра вътре в наказателното поле, съответно има дузпа. Съдията обаче беше на поне 10 метра от ситуацията и то точно зад двамата, а оттам няма как да се прецени с точност такова спорно положение. Тук идва ролята на страничния рефер, който обаче си замълча.

Едно е сигурното – тъй като 5 минути след ситуацията “Етър” поведе в резултата, съдиите не са ни виновни за изпуснатата победа с неотсъждането на дузпата. За да се избегнат занапред грешките, които позволиха на “Чавдар” да си тръгне с точка, нека не се търсят виновниците в чернодрешковците или късмета – те нямат нищо общо с това, че “Етър” изтърва спечелен мач.

ПОСЛЕПИС: И в крайна сметка дузпа няма! След като бе написан този материал се появиха нови снимки, доказващи, че нарушението е на границата на наказателното поле. Убедете се и вие от чудесните снимки на “tsvet” тук

Николай РАЧЕВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ