Виктория Иванчева спечели златен медал.

Двама състезатели на “Етър-100” спечелиха златни медали на 10 метра пневматична пушка в 10-ото юбилейно издание на турнира по спортна стрелба “Царевец” във Велико Търново. На 60 изстрела пушка при юношите Добрин Буров извоюва първото място с 587 точки, изпреварвайки с цели 26 т. втория Цоньо Стойнев от “Тракия”. Радостин Дяков от “Етър-100” е пети с 545 т. В десетката влязоха още етърците Асен Бялков и Николай Иванов.

Люта надпревара на 40 изстрела пушка жени спретнаха представителки на двата великотърновски клуба. В квалификациите Петя Луканова и Виктория Иванчева имаха по 394 т., но предимството бе за състезателката на “АП-спорт”, която бе с 31 централни десетки. Във финала Виктория Иванчева от “Етър-100”  бе по-прецизна и грабна златото със 103,1 т. срещу 102,4 т. на Луканова. На трето място застана Виктория Петкова от “Тракия”. Завърналата се след дълго отсъствие Ивелина Славева от “Етър-100” зае призовото четвърто място.

Отличен резултат при мъжете на 60 изстрела постигна Антон Ризов от “Тракия” с 594 т., втори е бившият състезател на “Етър-100” Георги Топалов с 579 т., Пламен Костадинов от “АП-спорт” с 566 т.е трети, а Тихомир Петров от “Етър-100” с 562 т. е четвърти.

При момчетата на 40 изстрела от 10 метра пушка съотборниците от “Етър-100” Тихомир Стоянов и Илия Илиев стреляха по 371 т. и са съответно трети и четвърти. Добре се представиха още Иван Първанов и Валентин Димитров, които също влязоха в осмицата. При девойките и момичетата за великотърновки на пушка стреляха Петя Иванова, Лора Кушева, Кристина Станимирова, Деница Ганева и Ирена Василева. Янина Станчева от “Светкавица” е първа при девойките, а Теа Димитрова от “Снайпер” (Силистра) при момичетата. Голямата награда за най-висок резултат в турнира заслужиха Добрин Буров и Антон Ризов. Великотърновецът получи тренажор, осигурен от “Аркус” АД.

Тагове:

КОМЕНТАРИ