Състезателни права за “Етър” се очаква да получат днес най-новите попълнения в тима. Прокуристът на клуба Стефан Атанасов е в БФС, където ще картотекира Стойчо Младенов, Патрик Самба и Сам де Меестер, ако до довечера жълтата му карта пристигне. Остава за картотекиране само мароканецът с холандски паспорт Карим Мосауи. Общо седем доказани имена привлече ръководството на “виолетовите” в последния момент.

В “Етър” вече има холандско-белгийско трио, като и тримата играчи са продукт на школата на “Фейенорд”. Белгиецът Сам де Меестер и холандецът Патрик Самба са на по 29 г., първият е играл в елитния “Серкъл Брюж” (Белгия), вторият – в първа лига на Финландия, втора на Холандия и трета лига на Англия. Меестер е централен полузащитник, Самба – нападател. Третият е 23-годишният Карим Мосауи, офанзивен халф, минал през “Екселиор” (Ротердам) и “Фортуна” (Ситард).

Освен тримата холандци, при “виолетовите” вече са двамата братя Александър и Стойчо Младенови, както и опитните дефанзивни играчи Борислав Георгиев – Бобъра и Александър Томаш. И седемте нови попълнения до един са със стаж в нашата “А” група или в чужбина, където също са играли в отбори от елитни дивизии.

Така “Етър” вече е с тотално обновен от собствениците отбор. Новите играчи този сезон вече са общо 21, като от стария състав, неуспял да влезе след бараж в елитната група, останаха само защитниците Пламен Костадинов и Георги Гайдаров и по-младите Джихат Кямил, Венци Димитров и Радослав Рашков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ