Етърецът Димитър Стилиянов (вторият отляво на горния ред). На първия ред втори отляво е Светослав Бонев, а втори отдясно - Томас Цвятков.

Футболист на “Етър 1924” попадна сред най-добрите млади футболисти в България. Това е Димитър Стилиянов с треньор Марин Стефанов, който е сред удостоените млади таланти от Асоциацията на българските футболисти и Coca-Cola. Двете фирми наградиха най-добрите играчи от турнирите в националната програма “Децата и футболът” за 2010 г.

Призовете бяха връчени на тържествена церемония, която се проведе на Националния стадион “Васил Левски”. Трофеите на младите футболни надежди бяха връчени от бившия национал Даниел Боримиров, капитаните на ЦСКА и “Локомотив” (Сф) Тодор Янчев и Кристиян Добрев, както и от защитника на армейците Павел Виданов. На церемонията присъстваха Иван Ценов – зам.-министър на физическото възпитание и спорта, Борислав Михайлов – президент на БФС; Дончо Донев – президент на Асоциацията на българските футболисти, Валентин Михов, както и други известни български футболисти и футболни ръководители.

Тази година в рамките на националната програма “Децата и футболът” се проведоха детски футболни турнири в градовете Пловдив, Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Пазарджик, Благоевград, Враца, Габрово, Плевен, Ловеч, Ямбол, Сливен, Смолян, Кърджали, София, Перник и Русе. Над 5 000 деца от цялата страна взеха участие в тях и получиха екипи и награди от Coca-Cola, която е партньор на националната програма “Децата и футболът” от нейното създаване.

Димитър Стилиянов бе обявен за най-добър играч на неотдавнашния турнир за купа M&BM. Той бе на награждаването заедно с треньора си Марин Стефанов. Още двама играчи от региона попаднаха сред наградените. Това са великотърновецът Томас Цвятков, който преди време бе привлечен в “Литекс”, и бившият играч на “Локомотив” (ГО) Светослав Бонев, който вече бе привлечен от “Чавдар” (Етрополе). Томас и Светослав също присъстваха и получиха лично наградите си на церемонията.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ