Имаше играчи, които се притесниха, имаше такива, които не дадоха сто процента от себе си. Не знам защо се получи така, вероятно защото бе първи мач, на “Ивайло”, пред доста публика. Не оправдавам никого, заяви на пресконференцията след мача “Спарта” – “Локо” (Мз) (0:2) изпълнителният директор на ФК “Спарта” (Самоводене) Димитър Манолов.

“Ще направим всичко възможно момчетата да се възстановят и физически, и психически. Животът продължава, всички ще си направят правилна преоценка на ситуацията.

Единствено искам да се извиня на хората, които ни подкрепиха на стадиона. Благодаря им от все сърце от името на отбора и ръководството, надявам се, че на следващия домакински мач играчите ще дадат много повече.

Предстои ни нов труден мач – гостуване на “Ботев” (Козлодуй), който се готви да влиза в “Б” група. Важно е играчите ни да се възстановят. Ще се направи разбор на мача от треньора, аз не се меся, но определено мога да кажа едно: хора, които не се раздават на сто процента на терена, няма да имат място във ФК “Спарта”. Това го гарантирам, ние не сме социален дом, а отбор, семейство, в което всеки трябва да дава всичко от себе си. Още веднъж благодаря на феновете, че ни подкрепиха.”

Борислав Евтимов:

“Загубихме от един определено добър отбор в края след колективна грешка. Не бих казал, че е само на вратаря, когато има грешка, виновни са всички. Но като цяло съм доволен от представянето на отбора, от желанието за игра, въпреки тежкото време.

Трябва бързо да забравим този мач и да гледаме напред. Има мачове, които ще губим, има и такива, които ще печелим. И съперникът имаше ситуации за гол, и ние, но “Локо” (Мз) използваха психологическия момент.

Притеснението също е причина, но не е само тя – трябва да сме по-концентрирани във фаза атака, в създадените ситуации да отбележим гол. Ако бяхме вкарали първи, мачът щеше да се развие другояче. В този мач бе ясно, че който вкара първи, той ще спечели. Не коментирам съдийството, така си видели, така са свирили.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ