DSC_5237

Диана Шумбакова и отборът на СКМП “Царевец-ВТУ” са новите държавни шампиони по модерен двубой за деца до 12 години. Състезанието се проведе в Шумен, където мериха сили близо сто деца от 12 клуба от страната.

Диана спечели безапелационно и двете дисциплини 100 метра плуване свободен стил и 800 м бягане. Първият отбор на “Царевец-ВТУ” при момичетата в състав Диана Шумбакова, Ралица Митева, Виктория Трайкова и Цветина Цанева завоюваха златната купа. Вторият отбор на великотърновския клуб, представляван от Анна-Мария Рачева, Мария Джурова, Ралица Попова и Таня Недялкова, се нареди на 4-о място. В индивидуалното класиране Ралица Митева е седма, Виктория Трайкова е осма, Цветина Цанева девета, Мария Джурова 11-а, Анна-Мария Рачева е 13-а, Ралица Попова 15-а и Таня Недялкова е 20-а.

Отборът на момчетата в състав Борислав Илиев, Самуил Николов, Мартин Христов и Кристиан Колев се нареди на 5-о място, а индивидуално Самуил Николов е 17-и, Борислав Илиев 18-и, Мартин Христов е 27-и, Кристиян Кирилов е 29-и, а Кристиан Колев е 31-ви.

“Изключително съм доволен от всичките ни състезатели. Показаха силни резултати и подобриха личните си постижения в двете дисциплини. Радостен съм и от факта, че повечето от нашите състезатели са по-малки – 9, 10 и 11-годишни, а по-голямата част от състезателите на другите клубове са на 12 г. Искам да отлича Анна-Мария Рачева и Цветина Цанева, които станаха втора и трета на бягането, както и Ралица Митева, която е само на 9 години, но завърши седма в крайното класиране и втора по класиране от нашите момичета”, заяви треньорът на СКМП “Царевец-ВТУ” Панайот Паздерков.

КОМЕНТАРИ