Станислава Димитрова (вляво) бе най-резултатна и в двата мача.

 

Две изключително важни победи взеха девойките старша възраст на “Етър-64” в първенството на страната по хандбал, част от което бе турнирът в Шумен. Великотърновки победиха отборите на “Васил Левски” (Нови Пазар) и “Шумен-98” и запазиха интригата за крайното първо място и шампионската титла.

В първия мач етърки срещнаха “В. Левски” и в много оспорван мач победиха с 25:22. Срещата вървеше гол за гол и първото полувреме приключи при 11:11. С 12 гола се отличи Станислава Димитрова, 6 вкара Мирела Павлова, 3 – Зорница Стефанова, по 2 – Петя Кръстева и Деница Иванова. В крайна сметка “Етър-64” стигна до победа с 25:22.

Безпроблемен бе вторият мач с домакините от “Шумен-98”. Още до почивката авансът на “виолетовите” бе 12:6, а победата дойде с категоричното 24:15. Отлично пази вратарката Кристина Миланова. Най-резултатни бяха Станислава Димитрова с 6 г. и Петя Кръстева с 5 г. За “Етър-64” играха: Кристина Миланова, Виолета Христова, Анна Костадинова, Станислава Димитрова, Мирела Павлова, Деница Иванова, Петя Кръстева, Зорница Стефанова, Дария Събева, Елена Костова, Кристина Стефанова, Габриела Янкова.

“Това бяха две важни срещи за нас за крайното класиране. С тези две победи съхранихме шансовете си за първото място”, коментира треньорката Йонка Генчева.

В събота в ДКС “Васил Левски” е решаващата битка за първото място. Етърки приемат “Бъки”, от когото имат през есента минимална загуба с 18:19 в Габрово и се нуждаят от победа с 2 гола, за да грабнат шампионската титла. Мачът е на 28 април от 14:00 ч. “Габровки натрупаха много ценен опит с участието си в националния тим, играха срещу силни съперници и ни очаква труден мач, но ще се опитаме да ги надиграем”, добави Йонка Генчева.

На следващия ден, в неделя, последния си мач от редовния сезон пък играе женският представителен тим на “Етър-64”. Великотърновки приемат състава на ЦСКА, мачът е на 29 април от 15:00 ч. също в ДКС “Васил Левски”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ