Поредната гарнитура на хандбален клубЕтър-64“ спечели медали от държавните финали. С бронзови отличия се окичиха девойките младша възраст, водени от треньорката Зоя Стефанова и водача Иван Калчев.

Финалният турнир завърши днес в Шумен, като етърки стигнаха до мач за 3-4 място, който убедително спечелиха. В групата сивиолетовитебяха с отборите наНики спорт“ (Сливница), СКХДЮ (Шумен) иБъки“ (Габрово).

Нашите стартираха с убедителна победа 35:13 над тима от Сливница, а после изиграха отличен мач срещу домакините от Шумен, който спечелиха с 18:16.

После великотърновки предпочетоха да хвърлят всички сили и в третия мач срещуБъки“, за да вземат първото място в групата си. В крайно оспорван мач, който вървя гол за гол, възпитаничките на Зоя Стефанова загубиха с един гол – 21:20.

В решаващия полуфинал умората си каза думата и те отстъпиха на първенеца от другата групаШугър“ (Плевен) с 16:12. В другата среща габровки нямаха проблеми срещуВ. Левски“ (Нови Пазар) и биха с 24:20.

Днес в мача за 3-4 място великотърновки биха убедително съперника си от Нови Пазар с 26:18 и спечелиха бронзовите медали. Сравнително успешни бяха финалите в тази силна група и за представителките на свищовскияНове“, които стигнаха до мача за 5-6 място. Там те биха с 25:18 „Панагюрищеи завършиха пети в крайното класиране.

Великотърновка отново имаше сред избраните в идеалната седмица на първенството. Станислава Димитрова отЕтър-64“ бе определена за найдобро ляво крило. Голмайстор на държавните финали с 48 гола стана пък Даяна Анеглова отНове“ (Свищов), която бе избрана за най-добро дясно крило.

Тагове:

КОМЕНТАРИ