P7182616 copy

Вицешампионска титла на страната спечелиха девойките младша възраст на ХК “Етър-64”. Воденият от треньорката Зоя Стефанова състав стигна до финала за титлата, като на полуфинал отстрани “Локомотив” (Вн) и в решаващия мач отстъпи на домакините от “Бъки” в Габрово.

Така след златните медали и купата на България на представителния отбор и вицешампионските титли на девойките старша и младша възраст “Етър-64” категорично доказа, че е водещ клуб в женското направление на българския хандбал.

P7182290 copy

В предварителната група нашите разбиха “Сливница” с 21:5, “Панагюрище” с 18:13 и “Шумен” с 24:17, а на полуфинала биха с 31:29 водения от Даниела и Йордан Марови “Локо” (Вн). Етърки водеха през целия мач, като преднината им достигаше до 5-6 гола, а варненки намалиха едва в последните минути, когато отлично игралата Зорница Стефанова получи червен картон и етърки останаха с 4 състезателки.

На финала “виолетовите”, които бяха с три контузени състезателки, а отборът им е с година по-малък от съперника, логично отстъпиха на “Бъки” с 31:22. “Етър-64” получи купа и сребърни медали, като бе изпълнена и преизпълнена целта – влизане в четворката.

P7182365 copy

“Това са първите медали в треньорската ми кариера и съм изключително доволна. Досега или ни преследваше малшанс, или некоректно съдийство. За първи път, откакто съм на финали, съдийството бе точно, нямаше никакво лансиране. Делегат на БФХ беше Божидар Георгиев. Вицешампионската титла е изключителен стимул за момичетата, както и за мен като треньор. Искам да отлича за играта вратарката Виолета Христова, отлично игралите Зорница Стефанова, Деница Иванова, Елена Костова, двете свищовлийки Даяна Ангелова и Вера Кирилова. Само две наши състезателки са набор 1993, останалите са 1994 и 1995, като също се включиха добре. Своя принос дадоха и Ренета Ангелова, Кристияна Маркова, Дария Събева, Мирела Павлова и Анна Костадинова”, заяви треньорката Зоя Стефанова.

Тя благодари за доверието на президента Атанас Атанасов, за помощта на Иван Калчев, както и на треньорките Йонка Генчева и Даниела Александрова, които са й помагали в работата, докато е ангажирана с женския тим. “Когато работим като екип, ето че идват и резултатите”, завърши Зоя Стефанова.

Тагове:

КОМЕНТАРИ