9 вида спорт безплатно ще имат възможност да тренират учениците от В. Търново и Г. Оряховица по програми на спортното министерство през лятната ваканция. До края на юли безплатни тренировки ще има по програма “Начално обучение по вид спорт”. До 30 юни в ДКС “В. Левски” всеки работен ден от 11,30 до 15 ч. ще продължават заниманията по волейбол, провеждани от ВК “Царевец- 19”. Според президента на клуба Диана Иванова интересът е огромен, обхванати са близо 80 деца. От 1 септември те ще могат отново да възобновят безплатните тренировки.

До 30 юни на стадион „Ивайло” “Етър-Академик” предлага обучение по лека атлетика. До 31 юли великотърновските клубовете по ориентиране “Трапезица-1954”, по спортна стрелба “Етър-100”, по спортна гимнастика “Етър-Стил” и по лека атлетика “Ивайло-93” ще дават безплатни уроци. Същият срок важи и за клуба по тенис на маса в Г. Оряховица- “Боровец”, който провежда обучението в ПГЛПИ „А. Буров”. До 29 юни СК „Боляри 2009” ще извършва обучение по плуване в басейна на ВТУ. Великотърновският клуб единствен в Централна България е с одобрен проект по програма „Научи се да плуваш”.

По програма “Спортни занимания през ваканциите” с 12 800 лева са финансирани четири клуба. Клубът по тенис на корт “Барс” (ВТ) вече започна да работи с подрастващите. Тренировки се водят на червените кортове в Старото военно училище от началото на юни и ще продължат до 31 юли всеки понеделник, сряда и петък от 9 до 13 ч. Децата получават безвъзмездно топки и ракети.

По 3 500 лева има за Бадминтон скуош клуб “В. Търново” и Бадминтон клуб “Г. Оряховица”. В старата столица заниманията започват в спортния салон на СОУ “Ем. Станев” от 4 юли и ще продължат до 4 август. В Г. Оряховица желаещите да се научат да играят бадминтон ще имат този шанс от 20 юни до 31 юли в зала “Никола Петров”. Тенис клуб “Царевец” (ГО) стартира заниманията на 20 юни на кортовете в ПГХТ “Проф. А. Златаров” и в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

КОМЕНТАРИ