1111

Организаторът на състезанието Даян Нинов с победителката при момичетата Вероника Стефанова и победителят в турнира Любомир Стоев.

В ОУ „Бачо Киро“ се проведе детски турнир по шахмат „Баба Марта“ по случай 1-ви март. Организатор на състезанието беше ШК „ЦСКА“, който вече втора поредна година развива и тренировъчна дейност с деца в училищата от град Велико Търново. Треньори към клуба са Цвета Галунова и Даян Нинов.

В състезанието се включиха 47 деца от четири великотърновски училища: ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ОУ „Димитър Благоев“ и СОУ „Вела Благоева“. Турнирът се проведе по швейцарска система в пет кръга, а за направата на жребия се използваше компютърна програма.

Победител стана Любомир Стоев от СОУ „Вела Благоева“ с максималните 5т. от 5 възможни. На второ и трето място с по 4,5 т. от 5 се класираха Вероника Стефанова от СОУ „Вела Благоева” и Атанас Атанасов от ОУ „Бачо Киро”. След приключване на турнира бе направено генерално класиране, а от него и класиране по училища и класове. Победител при първокласниците е Атанас Атанасов. При второкласниците най-много точки събра Вероника Стефанова. При третокласниците триумфира победителя в турнира Любомир Стоев. В групата на четъртокласниците най-добре се представи Велислав Долчинков.

Победител в ОУ „Петко Р. Славейков“ стана Дамян Денев с 4 т. В ОУ „Димитър Благоев“ победи Ивелин Стефанов с 3т. В ОУ „Бачо Киро“ спечели Атанас Атанасов. В СОУ „Вела Благоева“ – Любомир Стоев. Всички деца получиха грамоти за участие в турнира, за победителите имаше купи, медали и предметни награди. След приключване на турнира беше осигурена почерпка за всички участници.

Състезанието се проведе с любезното съдействие на ОУ „Бачо Киро“ и директора Владимир Николов. Организаторите обещаха скоро да има нов турнир с още повече награди.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ