Kotel_football

Второ място спечелиха децата на „Етър” в първото издание на футболния турнир за купа „Раковски” в град Котел. Четири отбора мериха сили в организирания от Общината и ОФК „Котел“ двудневен футболен турнир – “Нефтохимик“, „Дунав“,  „Етър“ и „Котел“, като играха всеки срещу всеки.

Началото дадоха кметът на община Котел Коста Каранашев и легендата на българския футбол и зам.-председател на БФС Йордан Лечков.

991-ratio-futbolen-turnir1

991-ratio-futbolen-turnir

В първата среща етърци, набор 2006 г., победиха с 1:0 „Нефтохимик“ (Бургас), а „Дунав“ (Русе) разгроми с 6:1 домакините. После етърци играха срещу „Котел” и „Дунав”. Те завършиха турнира на второ място, следвани от „Нефтохимик” и „Котел”. Футболната надпревара бе по повод Международния ден на детето – 1 юни, 142-ата годишнина от гибелта на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Организаторите от Община Котел и Областния съвет на БФС – Сливен  връчиха 5 индивидуални отличия. За най-добър вратар грабна приза Джан Мехмедов от „Котел“, а за най-добър защитник – Виктор Киров от „Нефтохимик“ (Бургас). Най-добър халф стана Диян Марков от „Етър“ (Велико Търново).

resize_on_the_fly

За най-добър нападател бе отличен Димитър Таралезов от „Дунав“ (Русе). Голмайстор на турнира стана Теодор Маринов от „Дунав“. Към отличията си футболистите получиха и книгата за Димитър Бербатов: „Война с времето и себе си“ на автора Румен Илиев. От името на БФС Красимир Кръстев връчи на „Дунав“ пълен комплект футболна екипировка за целия тим, а на останалите отбори – футболни топки.

сн. Община Котел

resize_on_the_fly1

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ