Съставът на “Аркус” (Лясковец) стана победител и спечели купата “Спортно Търново” в първия футболен турнир за деца, провел се на изкуствените терени в едноименния комплекс на старата столица.

Организатор бе Зоналният съвет на БФС, а срещите се провеждаха едновременно на две игрища. В турнира бяха включени тимове от по-малките селища от областта, като право на участие имаха момчета, родени през 1998 и 1999 г. В първа група жребият изпрати съставите на Поликраище, Ореш, Ресен и Златарица, а във втора – на Полски Тръмбеш, Лясковец, Първомайци и Джулюница.

В групата си “Аркус” надигра съставите на Джулюница и Първомайци и стигна убедително до финал срещу другия отличил се тим Поликраище. Лясковчани, водени от Стоян Георгиев, спечелиха с 1:0 със скъпоценен гол на Костадин Райков и заслужено триумфираха с купата.

В мача за 3-4 място имаше обрат, като Джулюница поведе с 2:0 на Ореш, но загуби с 2:3. За петото място Златарица бе безпощаден срещу Полски Тръмбеш 4:1, а за 7-8 място Ресен надигра Първомайци с 4:2.

КОМЕНТАРИ