zlatev_sambo
Денислав Златев от КБПИ „Локомотив“ спечели сребърен медал от световното първенство по самбо и бойно самбо, което се провежда в Букурещ, Румъния. В Румъния се събраха участници от 80 държави.

Златев с треньор Кръстьо Джамбазов премина пътя до финала в категорията над 100 килограма в бойното самбо с пълна доминация над трима състезатели от три различни държави – Унгария, Азербайджан и Армения, но на финала отстъпи пред Анатоли Валашинов от Украйна. След 1:30 мин. от началото на срещата, българинът опита атака в десния крак на опонента си, но украинецът показа отлична техника и с контраатака повали Златев на земята, с което получи 4 точки. Веднага след това Валашинов му приложи задържане в позиция и получи нови 4 точки. С това задържане украинецът спечели мача. Медалът на Денислав Златев обаче е единственият за България по бойно самбо.

„Стана много силно състезание. С този успех Денислав направи сериозна заявка за участие на други големи първенство. Радвам се, че се представи толкова силно, защото имаше песимисти, които после идваха да ни честитят. Благодаря на спонсорите и на кмета инж. Добромир Добрев, че ни повярваха. Без тяхната помощ не бихме завоювали това отличие за България и Горна Оряховица“, коментира Кръстьо Джамбазов. Неотдавна неговите възпитаници извоюваха 7 медала от европейско първенство за кадети и юноши.

КОМЕНТАРИ