duzpa

Най-вдясно е "събореният" в "наказателното поле" нападател на "Белите орли".

Делегатът Георги Хасев събра съдиите след мача “Етър” ­ – “Белите орли” и в продължение на половин час беседва с тях в съдийската стая. Според запознати делегатът разкритикувал главния съдия Димитър Андреев за отсъдената за гостите дузпа в 77-ата минута. Аргументът му бил, че тъчреферът Атанас Бозев е бил на метри от ситуацията и не е реагирал за нарушение, докато главният взел решението, въпреки че нямаше видимост и бе на доста голямо разстояние от случката.

В 77-ата минута Марко Карканджиу излезе напред и около линията на наказателното поле изби топката, при което събори и нападател на гостите. “Нямаше никаква дузпа. Аз ритнах топката и се блъснахме. Освен това според мен сблъсъкът беше извън наказателното поле. Сигурен съм в това. Едновременно избих топката и съборих техния играч, при това отвън”, заяви след мача Марко Карканджиу.

Преди това в 61-ата минута пък Ивайло Петев бе задържан в наказателното поле при центриране, но дузпа за “Етър” не последва. Същото се случи и в 80-ата минута, когато при центриране Генов претендираше, че топката е ударила в ръката защитник на гостите.

Впрочем, както “Велико Търново спорт” писа, Димитър Андреев се прочу с двете дузпи за “Белите орли” в 76-ата и 89-ата минути на мача с “Ком-Миньор” в последния кръг на 30 май, когато плевенчани обърнаха мача с 2:1 и се спасиха от изпадане от “Б” група.

Тагове:

КОМЕНТАРИ