Кметът на Велико Търново бе днес в качеството си на областен лидер на ГЕРБ на срещата на Цветан Цветанов с офицерите от запаса. Един от поставените от тях въпроси бе за съдбата на футбола в града.

„Провел съм множество срещи с доайените във футбола на Велико Търново. Всички бяхме емоционално настроени покрай влизането на “Етър” в “А” група, но некоректното отношение на мажоритарния собственик доведе до това, че аз отказах да комуникираме, след като техните обещания не се изпълняваха. Изисквал съм приходно-разходните документи, но нищо не ми беше предоставено. Не може общината да се ангажира с финансирането или подпомагането, даже да търсим външни спонсори и рекламодатели, когато се работи на тъмно. Достигна до мен информация, че чуждестранните футболисти получават по 8000 лв. заплата, а българските – по 2000 лв. Тези разходи те си ги определяха сами. Аз в такъв филм не участвам”, заяви Даниел Панов.

“Имаше изявление на собственика, че той ще изтегли отбора от “А” група. Как да го изтегли, като той сам си отива в “Б” група. Те имат 700-800 000 лв. задължения по неофициални данни”, добави градоначалникът.

“Трябва прозрачно да се работи във футбола. За ДЮШ има дарение от 10 000 лв. в отделна сметка, чакам да решат за какво целево ще ги използват. Пусна ли ги на “Етър 1924″, тези пари щяха да потънат както всичките пари от БФС”, каза Даниел Панов.

Той сподели и какво смята да прави Общината занапред във футболно отношение. “Около 18-20 май имам среща с Георги Велинов и с доайените. Моята идея е да създадем изцяло нов отбор, който да започне от “В” група, имаме такива възможности. Сега юристите проучват как да бъде регистриран и да започне на чисто.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ