DSC_0197

Даниел Панов откри новата учебна година във възстановеното Спортно училище Велико Търново.

В присъствието на народни представители и общински съветници, ученици, учители, треньори и много гости кмета приветства всички, които с труда и усилията си работят за възвръщането на спортната слава на Старата столица.

„Когато влезете в коридорите на училището погледнете портретите на вашите предшественици. Помнете, че последователните усилия, волята и решимостта са факторите, които ще ви направят техни последователи. Упоритостта в учението и тренировките, дисциплината са ключови за това да станете големи спортисти и достойни хора, които представят Велико Търново пред България и света“-каза Даниел Панов на възпитаниците на училището.

Той излази убедеността си, че в края на тази календарна и през пролетта на 2015 година ще бъдат завършени спортните обекти по, които се работи за да има Велико Търново модерна спортна база и съоръжения за развитие както на високото спортно майсторство, така и за масов спорт.

С грамоти бяха отличени учениците, завоювали призови места в национални и международни спортни прояви. Момичетата от специалност „Художествена гимнастика“ при училището показаха своите умения и грация на трудният терен на бетонната настилка в двора на училището.

Спортно училище Велико Търново бе възстановено с решителната намеса на кмета на общината Даниел Панов с заповед на Министъра на образованието, младежта и спорта през 2012 г. През учебната 2012-2013 г. учениците в училището бяха 142 в 7 паралелки.

В резултата на доброто и стабилно развитие на учебната институция и постигнатите от възпитаниците и успехи през учебната 2014-2015 г. учениците са 189/ с 47 повече от изминалата учебна година/, а паралелките са 8 / с 1 повече/ от миналата година.

Изучаванете до момента спортни дисциплини са : футбол, хандбал, модерен петобой, бадминтон, баскетбол, спортна стрелба, борба свободен стил, джудо, лека атлетика, бокс и катерене. От новата учебна година ще се изучават две нови спортни дисциплини : вдигане на тежести и художествена гимнастика.

КОМЕНТАРИ