Daniel_Panov

Кметът на Велико Търново Даниел Панов отговаря на въпроси на гражданите в рубриката на Дарик радио Велико Търново „Попитайте кмета”. Ето отговорите му на въпросите, свързани със спортните бази:

– Кога търновци реално ще видят започването на изграждането на футболен терен на Спортното училище и кога ще видят изграждането на такъв до стадион “Ивайло”?

– Проектът за изграждане на футболен терен до Спортно училище започна през началото на 2013 г. Там приключи първият етап. Появиха се усложнения при реализацията на проекта заради появата на скален масив. Това оскъпи реализацията на проекта и го забави. По време на първия ми мандат се смениха пет правителства и с всяко от тях трябваше да комуникираме по въпроса, но за тази година средствата ще  бъдат отпуснати. Имаме одобрен проект и очакваме в началото на пролетта, най-късно до месец май да получим финансиране и работата по реализацията му да продължи.

Тренировъчните игрища в западната част на стадион „Ивайло“, които ще имат и тренировъчни лекоатлетически сектори за хвърляния, също са одобрени като проекти и очакваме да подпишем договори за тяхното финансиране.

– Планирате ли други ремонти за стадион “Ивайло” през тази година?

– Съвсем скоро монтирахме най-модерния сгъваем тунел в България. През него футболистите и съдиите ще излизат спокойно и безопасно на терена на стадиона. В залите за борба за пръв път след  тяхното построяване е поставен нов тепих, което ще подобри условията както за провеждане на тренировъчен процес, така и за провеждане на състезания.

Ще продължи работата по осигуряване по-пълноценното и ефективно използване на западните спортни зали на стадиона. Ще продължи работата по проектиране и изграждане на тренировъчното игрище в западната част на стадион „Ивайло“. На този терен се планира да има и сектори за лекоатлетически хвърляния. Предстои проектиране и изграждане на осветление на стадиона. Бяхме го подавали веднъж, сега предстои наново.

КОМЕНТАРИ